Vertraagde wake – Inez van der Spek

Het nieuwe boek van Inez van der Spek heet Vertraagde wake. Dood en geboorte in fragmenten, een persoonlijk essay over herinneren en vergeten
Van de achterflap:
In nuchtere, soms poëtische taal memoreert  Inez van der Spek in Vertraagde wake een zomer ruim twintig jaar geleden. Na elkaar stierven het zoontje van vrienden, haar beste vriendin en haar moeder. Op de dag van haar moeders begrafenis werd haar jongste dochter geboren. In de jaren erna regeerde het alledaagse leven. Nu pas is er geestesruimte gekomen om stil te staan bij deze gebeurtenissen, als in een ‘vertraagde wake’ voor zowel de overledenen als onze toekomstige generaties.
Vertraagde wake is een verrassende mengeling van intiem verhaal en cultuurfilosofisch essay. Hoe kunnen we onze doden af en toe blijven ontmoeten op die onbestendige brug tussen onze werelden? Een zoektocht met eigen herinneringen en anekdotes, samen met inzichten van denkers en kunstenaars. En een sprookje om het onzegbare te vertellen. Dood en geboorte sluiten elkaar niet uit, maar zijn met elkaar verbonden in ‘het geloof en de hoop dat we niet zijn geboren om te sterven, maar om te beginnen’ (Hannah Arendt).
Klik op www.inezvanderspek.nl en je ziet de voor- en achterkant.
En klik op https://youtu.be/-MnPabR_GU8 en je ziet de mooie boektrailer!
Met ondersteuning van het Catharina Halkes Fonds
Boek- en bestelgegevens:

  • 160 pagina’s, vormgeving Frederiek Simons, een uitgave van Stichting Denken & Scheppen, 2021
  • Prijs: € 14,99 (+ verzendkosten)
  • isbn 9789082913811